Jó filmek szerintem

Jó filmek szerintem

Személy: Köbli Norbert

2020. augusztus 12. - filmraketa

Egy termékeny és jó forgatókönyvíró. Sok kommunistaellenes műve van, de nem állt rá kizárólag erre a témára. keresi a jó történeteket, és ezekben talált érdekes, megmutatni való dolgokat. Ráadásul hiányt pótolt vele, nagy adóssága a magyar filmművészetnek ennek a korszaknak a feldolgozása. Szinte minden műve érdekes, jó.

Talán egyszer ő fogja megdönteni a magyar film átkát. Ugyanis a legtöbb magyar mozi azért nézhetetlen, mert NINCS FORGATÓKÖNYVE. A szó szoros értelmében persze van, de nem akar elmondani semmit. Így azért nehéz. De persze, ha megkapják azokra a filmekre is a pénzt, akkor minek törjék magukat? Köbli mindenesetre olyan forgatókönyveket ír, ami a szakma alapvető feltételeit teljesíti: van mondanivalója (vélhetően az embernek is), van drámai konfliktus, ezeknek a feloldása, és általában még csattanóra is futja.

 

Érdemes majdnem az összes filmjét megtekinteni, bár van egy pár, ami nem tudom, hogy mit keres az életművében. (Pl. Apró mesék)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmraketa.blog.hu/api/trackback/id/tr8616138028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása