Jó filmek szerintem

Jó filmek szerintem

Magyar Passió

2022. szeptember 15. - filmraketa

 2021

r: Eperjes Károly

 

https://port.hu/adatlap/film/mozi/magyar-passio-magyar-passio/movie-231814

 

Bár sokan támadják a filmet, már megszoktuk, hogy ez minden ilyennel előfordul, ami a kommunisták bűneiről szól. Mintha a védenék őket a mai filmkritikusok, mintha úgy éreznék, hogy közük van egymáshoz. Vajon miért?

Egy nagyon jó film, főleg annak fényében, hogy mennyire híján vagyunk az ehhez hasonló témáknak. A lengyelek megcsinálták a történelmük lényegi kérdéseiről a nagy filmjeiket, de nekünk ez nem adatott meg. Hát most pótoltunk belőle egy picikét. Megvan benne a szakma minden tudása, és még egy kis plusz mondanivalót is belevitt, nagyon jó, hogy nem sematikusan ábrázolja a cselekményeket, hanem felépítettek rá valamilyen magasabb rendű mondanivalót

Eperjes jobb rendező, mint színész, ezt állapítsuk meg.

Külön jó volt a műgyűjtő őrnagy, aki szemléletesen megmutatta, hogy jelen volt a személyes érdek, a kapzsiság is. Persze voltak a nagy elvek, kommunizmus stb., de a saját kincstár megtöltése ugyanúgy megvolt, mint az általuk nagy hangon kritizált előző rendszerben.

Két negatív dolog: az őrnagy csapnivaló színész, pedig főszerepe volt, ezért kár. És Apor Vilmos nem az ÁVH miatt halt meg, ez nagy baki.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmraketa.blog.hu/api/trackback/id/tr9816761526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása