Jó filmek szerintem

Jó filmek szerintem

A besúgó

2022. szeptember 14. - filmraketa

2022

r: Szentgyörgyi Bálint, Mátyássy Áron, Miklauzic Bence 

https://port.hu/adatlap/film/tv/a-besugo-a-besugo/movie-227184

minisorozat

 

Nagy port kavart sorozat, sokan beszéltek róla a közelmúltban. Egyrészt az HBO gondolom rendesen megmarketingezte (kár, hogy bejelentették, hogy leveszik a filmet műsorról és sosem fognak többet magyar filmet készíteni :-), gondolom, nem éri meg), másrészt rohadt jó benne a főcímzene (Európa Kiadó, Mocskos idők), harmadrészt sokakat foglalkoztató korszak. A történet jól meg lett dramaturgizálva (ha van ilyen szó egyáltalán:-) ), ezért néha meseszerű: ennyire nem lehetett a kommunista rendőrséggel packázni. Viszont fordulatos, érdekes. A tanulsága is az, hogy a végén a legnagyobb kommunista seggnyalók árulják el magát a rendszert és az amerikaiak sem szentek. Hátránya, hogy egy kissé pozitívan tünteti fel a besúgót.

Azonban a legnagyobb előnye a képi megjelenítése a 80-as évek közepének. Majdnem elsírtam magam, hogy milyen tűpontosan mutatja be a kollégiumi életet, a bulikat, mintha visszavitt volna a fiatalságom éveibe. És más is ezt mondta, aki látta. A diák, aki naphosszat csak bizniszel a koliban, a srác, aki mindig csak köntösben mászkál mindenhova, a csajozós alakok, a hajnalig tartó bulik, a pusztulat koleszszobák. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))) Mintha magam előtt látnám Papát, aki 4 és fél után hagyta ott a matematikus szakot és egész nap pizsamában volt, aminek a zsebéből mindig két újjal előhúzott egy barna  Sophiane-s dobozból egy szál cigit, persze csak szigorúan két ujjal.Vagy A., aki már tíz éve "tanult" és a kollégium beépített tartozéka volt. Nem is folytatom, mert túlzottan is meghatódom. Szóval már csak ezért is megéri megnézni, persze ez utóbbi csak egy bizonyos korosztályt érint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmraketa.blog.hu/api/trackback/id/tr1817931167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása