Jó filmek szerintem

Jó filmek szerintem

Megáll az idő

2020. augusztus 06. - filmraketa

1982

r: Gothár Péter

https://port.hu/adatlap/film/tv/megall-az-ido-megall-az-ido/movie-1618

A legjobb magyar filmek közül való. Nagyon jól átadja, hogy hogy élhettek, érezhettek az emberek a kommunizmusban, közvetlenül 56 után. Érezni a nyomott légkört a felnőtté válás közbeni problémák mellett, miközben a humort sem nélkülözi. Ilyen beszólásokat köszönhetünk a filmnek, mint a "még a szar is le van szarva", vagy mint mikor a börtönből kijött Bodor Lacitól kérdezik, hogy mi volt bent? és erre ezt válaszolja:
-Miért, kint mi volt?
Nekem is voltak ilyen állat kommunista tanáraim, pedig jóval később születtem, és tetszett, hogy milyen jól mutatja be őket hülyének. Érdekes az akkori légkör, a tánciskola, a mainál elképzelhetetlenül nagyobb fegyelem az iskolában, a mindent, de tényleg mindent átható politika.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmraketa.blog.hu/api/trackback/id/tr9216117272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása